Domaine Rijckaert

Frankrike/Jura

Domaine Rijckaert ble grunnlagt i 1998 av Jean Rijckaert, en belgier som slo seg ned i Burgund i 1990. Jean har en stor lidenskap for Jura og idag eier han 4 HA nær Macon i Burgund, og 5,5 HA i Jura, nær Arbois.
Siden 2013 har Jean overført mer og mer av ansvaret for vineriet til Florent Rouve, som idag viderefører lidenskapen. Det er begrensete avlinger og alle vinene lages med manuell innhøsting, sakte pressing over tid, naturlig gjær og lang lagring. Filosofien som går igjen i Rijckaert og Florent Rouves viner er at de skal gjennomgå en naturlig og forsiktig vinifikasjon med det målet at hver vin skal ha et tydelig uttrykk av sitt terroir. De samme metodene brukes på vinstokkene både i Burgund og Jura. Vårt mål er å fremme den autonome utviklingen av planten ved å øke sin egen immunitet mot soppsykdom. Rijckaert fremmer biologisk mangfold i vinmarkene, der det aldri brukes kjemikalier. Arbeidet i vinmarkene er kun basert på kobber og svovel, sammen med plantebasert gjødsel for å hjelpe klorofyllet til å trives i vinranken og redusere mengden kobber vi bruker.
Denne metoden tar sikte på å:
- Bekjemp erosjon på de bratteste vingårdene
- Hjelp vinstokkene å slå rot i de dypeste delene av jorda:
- Forbedre vannbalansen i planten og i druene, som et resultat
- Gi planten næring og få frem de spesifikke egenskapene til jordsmonnet
- Bevare biologisk mangfold i makrofloraen, så vel som mikrofloraen. Dette er avgjørende for våre viner siden gjæringen er spontan. Det vil si at den hovedsakelig stammer fra mikroorganismer som forekommer naturlig i druene.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.