Valpolicella, like ved Verona og Gardasjøen, er kjent for sine kraftige og besnærende Ripasso-viner. Jordsmonnet er kalkholdig og vingårdene ligger på 650-1150 m.o.h. Ripasso - eller "baby Amarone" - er en gjæringsteknikk hvor den unge, fruktige Valpolicella-vinen har fått en 2.gangs gjæring på restene (skall og stener) fra Amarone-produksjonen. Dette tilfører mer farge, smak, fylde, karakter og alkohol.
Artikelnummer | 5300801 |
---|---|
Årgang | 2019 |
Volum | 75 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Ville di Antenè → |
Importør | BC |
Pris | 154,94 kr |
Druetyper | 70 % Corvina , 15 % Corvinone , 15 % Rondinella |
Karakteristikk: Intens rød farge. Aroma med preg av røde bær og litt plomme, hint av vanilje. Myk, fyldig og velbalansert med god frukt og avrundede tanniner. Lang, behagelig ettersmak.
Lagring: Lagret på små franske eikefat og litt større tradisjonelle fat før flasketapping tidlig på våren etter totalt 18 mndrs lagring.
Alkohol: 13.5 %
Sukker: 5 g/l
Syre: 6 g/l
Holdbarhet: Konsumklar, men kan lagres i noen år.
Serveringstemperatur: 16 - 18° C
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her