Vanlig praksis i Côte du Rhône er å tappe de beste cuvéene fra navngitte Villages innen Côtes du Rhône, mens resten av druene brukes til produksjon av Côtes du Rhône Villages. Boutinots filosofi er derimot å starte i andre enden, ved å velge ut de aller beste druene fra navngitte Villages og tilsette en liten andel fatlagret vin fra Sablet, Séguret og Cairanne. Boutinots Côtes du Rhône Villages Les Coteaux er derfor et utvalg av de beste Grenache- og Syrah-druene fra de 17 villages som ligger under Côtes du Rhône. Druer som ikke holder høy nok standard, blir ikke tatt med i produksjonen. Druene høstes for hånd når hver enkelt vinmark er på sitt optimale med tanke på modning. Eric Monnin er vinmaker og hovedansvarlig for vinproduksjonen. Han bruker mesteparten av sin tid på vingårdene i Cairanne, og besøker dessuten produsenter og vinmakere i hele Rhône for å gi dem råd i alle aspekter av prosessen, fra det rette tidspunktet for høsting til den ferdige blenden. Hans evne til å lage gode viner, og spesielt de røde som denne regionen er kjent for, er grunnen til at han kalles "Eric le Rouge"!
Artikelnummer | 8213601 |
---|---|
Årgang | 2022 |
Volum | 75 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Boutinot → |
Importør | BC |
Pris | 175,04 kr |
Druetyper | 50% Grenache , 50% Syrah |
Lagring: 20% av vinen er lagret i 22 mnd. på ny og gammel fransk eik.
Alkohol: 14 %
Sukker:< 1 g/l
Syre: 3,15 g/l
Holdbarhet: Konsumklar, men kan lagres i 2 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her