Rosévin

Rosévin kan fremstilles på tre ulike måter.

“Rosévin navnet kommer fra det franske språket og betyr rosé som igjen betyr rosa-aktig”

Rosévin er framstilt av ulike druetyper både blå og grønne druer. Rosafargen kommer fra fargen til skallet til de blå druene.   Her kan du lese om de tre forskjellige fremstillingsmetodene som blir brukt for å lage rosévin

Skallkontakt metode.

Etter at druene er plukket krystes (klemme/knuses) de lett, slik at saften inne i druene kommer i kontakt med skallet på druen.   Det er i skallet fargen sitter.  Ved lengre denne kontakt saften og skallet har , desto mørkere blir fargen på rosevinen. Dette er den mest vanlige metoden som blir brukt ved produksjon. Her blir druene produsert kun for å lage rosévin. Viner som lages på denne metoden blir ofte litt mørkere enn andre roséviner.

Saignée metoden

Saignée kommer fra fransk og betyr å blø. Her lager vinmakeren i utgangspunktet en rødvin, der drueskall og druejus masereres sammen. Etter ønsket tid tappes en del av mosten av og gjæres videre til en lys rose, mens det resterende fortsetter å gjære videre til en rødvin. Mange av de beste rosévinene er laget på denne måten, men i små kvantiteter.

Blandings metode

En enkel og grei rosé fremstilles ved at en vanlig hvitvin lages og straks etter gjæringen har begynt, tilsettes most fra blå druer i vinen. Denne metoden er det mange som er kritisk til, men det gir ofte en god og rimelig rosé. Denne metoden brukes i 90% av produksjon av Rosé Champagne.

Link til våre rosévin produkter her

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.