Vin til vilt

Vin til vilt

Nå som høstmørket har kommet over oss er det naturlig at vi vil kose oss i hjemmet med tente lys og gode høstgryter på viltkjøtt med gode, runde rødviner. Når en skal velge vin til vilt passer det best med viner som har fylde og karakter! 

På denne tiden av året drikker vi nordboere mer  rødvin, mer enn hva vi drikker resten av året. Det er alltid like spennende og se de nye vinsortene som lanseres når høstsesongen kommer oss i møte.
I gamledager spiste vi større mengder mat for å klare oss igjennom en kald vinter, i dag lager vi fortsatt større mengder mat i høstsesongen. Nå som mørket kommer smygende over oss, kan man også kjenne ekstra på trettheten. Studier viser også at suget etter sukker øker. Med rett mat og trim kan man unngå den tyngste trettheten.

Råvarer som hører høsten til er først og fremst vilt som elg, hjort, reinsdyr, hare og rype.

lamm gryta1

Når man skal velge vin til viltkjøtt er det viktig å plukke viner med god konsentrasjon og kraft slik at vinen ikke blir overdøvet av den kraftige viltsmaken i kjøttet. Samtidig er det viktig at tanninene er avrundet og godt integrerte i vinen. Viltkjøtt er magert og en tanninrik vin vil føles tørrende i munn.

En strukturert og god Amarone vil aldri være feil til mange av høstens retter. Alternativt kan man velge en litt lettere Ripasso. begge vil harmonere godt! Klikk her for forslag.

God appetitt!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.