Vin til julemat

Mange av oss ønsker å prøve noe annet enn øl og akevitt til den tradisjonelle norske julematen og vin til julemat er et spennende alternativ. Utfordringen er å finne viner som smaker bra til disse spesielle rettene. Her kommer noen spennende kombinasjoner av vin til julemat.

shutterstock_762277093

Rakfisk
Denne fisken er behandlet og har bitter, kraftig smak. Den trenger vin med god syre og friskhet. De fleste musserende viner med god syre er en bra match.  Velg gjerne en Champagne eller Cremant.

Pinnekjøtt
Dette er veldig salt og røkt kjøtt som trenger en vin med sødme for å hamle opp med det salte, og fruktighet for å komplimentere røksmaken kan vin fra Toscana anbefales eller en Amarone for de som vil ha mer sødme.

Ribbe
Svinekjøtt har kraftig smak og mye fett. Dette kjøttet trenger en vin med syre for å renske opp i munnen for fettet. Vinen må også ha fruktsødme som komplimenterer smaken. Til ribbe kan man gå for både musserende, hvitt eller rødt. Champagne slår aldri feil men vel så bra kan en syrefrisk og konsentrerst riesling fra Rheinessen være. Av rødvin kan en moden Bordeaux være et godt alternativ.

Lutefisk
Lutefisk har mye syrlighet og lut som gjør at vinene må ha sødme og syre. Riesling fra Tyskland er en perfekt match!

Kalkun
Kalkun er sart mat, som kan være tørr. Man har også mange forskjellige sauser og grønnsaker som tilbehør. Her trenger vi en elegant lett vin som komplimenterer tilbehøret, prøv rødvin fra Toscana i Italia eller hvitvin fra Burgund

Om man velger vin til julemat, øl eller akevitt, eller alkoholfrie alternativer er det viktigste tross alt å samle familie og venner til hyggelige stunder. God jul!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.