Vin til julemat

Mange av oss ønsker å prøve noe annet enn øl og akevitt til den tradisjonelle norske julematen. Utfordringen er å finne viner som smaker bra til disse spesielle rettene. Her kommer noen spennende kombinasjoner av vin til julemat:

shutterstock_762277093
Rakfisk

Denne fisken er behandlet og har bitter, kraftig smak. Den trenger vin med god syre og friskhet. De fleste musserende viner med god syre er en bra match.  Velg gjerne en Champagne, Cremant eller Cava.

Pinnekjøtt
Dette er veldig salt og røkt kjøtt som trenger en vin med sødme for å hamle opp med det salte, og fruktighet for å komplimentere røksmaken kan vin fra Toscana anbefales eller en Amarone for de som vil ha mer sødme.

Ribbe
Svinekjøtt har kraftig smak og mye fett. Dette kjøttet trenger en vin med syre for å renske opp i munnen for fettet. Vinen må også ha fruktsødme som komplimenterer smaken.  Viner av druetypen  Cabernet Sauvignon kan anbefales i tillegg til viner fra Nord – Rhône og Bordeaux

Lutefisk
Lutefisk har mye syrlighet og lut som gjør at vinene må ha sødme og syre. Riesling fra Tyskland eller fransk riesling fra Alsace passer bra.

Kalkun
Kalkun er sart mat, som kan være tørr. Man har også mange forskjellige sauser og grønnsaker som tilbehør. Her trenger vi en elegant lett vin som komplimenterer tilbehøret, prøv rødvin fra Toscana i Italia, Portugal eller hvitvin fra Burgund

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.