Grillvin

Grillvin

Sommer og sol er grilltid. De fleste forbinder grilling med hyggelig sosialt samvær, enten hjemme på terrassen, i parken, ved stranden, til sjøs, til små lag eller større sosiale middager. Stort sett alt kan grilles – og mye spennende drikke passer selvsagt til.

Grillvin – hva bestemmer utvalget!

shutterstock_75447211

Hva folk velger å grille kan være så ymse, men rødt kjøtt, svin og kylling er nesten utelukkende en gjenganger, og noen sverger til fisk og skalldyr.

Grønnsaker som mais, sjampignoner, squash og tomater, samt poteter er noe de fleste av oss har som tilbehør. Ulike former for salatblandinger følger med nesten hver gang.

Som alltid er det sauser og krydder som bestemmer utvalget av passende drikke. Barbecue sauser i ulike former og smaker tilføres grillmaten og er med på smaksette i utgangspunktet gode råvarer.

Ikke minst har noen en tendens til å «over» grille og ødelegge maten. Forkullede rester og klassiske skosåler ønsker vi ikke å bruke noe særlig tid på. Dessverre for enkelte.

Her skal vi forsøke oss på litt generelle forslag som tar utgangspunkt fra «naturelle» smaker.

Grillvin til kjøtt – er robuste rødviner!
Samme hvilke type kjøtt som velges, kreves robuste rødviner. Som vi har nevnt er det sausene og tilbehøret som mest definerer hvilke rødviner som passer best å drikke.

Kjøttet blir gjerne røykpreget på grillen og en anelse svidd. Barbecue sausen er ofte sursøt og spicy. Med andre ord, kraftige smaker som trenger kraftige viner, med god fylde og en passe fruktsødme for å hamle opp med alt sammen. Til lam eller okse passer rødvin laget på Shiraz druen. Til lysere kjøtt som kylling eller svin passer rødvin laget på Pinot Noir druen.

Her kan vi foreslå rødviner laget på Shiraz og Pinot Noir!

Grillvin til fisk og skalldyr – er fyldige hvitviner!
Dersom valget er hvit fisk som piggvar eller hellefisk, smaker det perfekt med en fyldig hvitvin med dufter av nøtter og smør. En klassiker er en fyldig fatlagret Chardonnay.

Her kan vi foreslå hvitviner laget på fyldig fatlagret Chardonnay!

Til skalldyr kan valget falle på en syrlig og mineralsk hvitvin. Det er en mengde valgmuligheter, men hvitviner fra Chablis i Frankrike er vanligvis gode partnere til skalldyr.

Her kan vi foreslå hvitviner fra Chablis!

God fornøyelse i valg av grillvin!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.