Drikke til sensommer

Sensommer er en vakker tid. Dette er perioden mellom sommerferie og tidlig høst. På dette tidspunktet våkner vi opp fra dvalen med ferietid, sommer og sol. Mange aktiviteter begynner å ta form. Skolen er i gang, jobben kaller, fritidsaktiviteter og sportsklubbene vil normalt ha sine første økter. Hva vi spiser og drikker defineres ut fra dette, eller?

Drikke til sensommer – hva bestemmer utvalget!
Mange har et behov for å strekke sommeren videre for å leve videre på en «evig» lykkerus. Andre tenker at nok er nok, nå er det andre takter – vi må sette i gang og komme videre – høsten skal planlegges og iverksettes.

Begge tilfellene har fellestrekk i nytelse gjennom god mat og herlig drikke til – men muligens litt lettere drivstoff på sistnevnte gjennom noe annet utvalg av mat og drikke.

Sensommermange griller fortsatt kjøtt?
Sensommer er fortsatt grilltid og her kan man velge mellom mange muligheter. Rødt kjøtt, svin og kylling er nesten utelukkende en gjenganger.

Samme hvilke type kjøtt som velges, kreves robuste rødviner. Det er sausene og tilbehøret som mest definerer hvilke rødviner som passer best å drikke.

Kjøttet blir gjerne røykpreget på grillen og en anelse svidd. Barbecue sausen er ofte sursøt og spicy. Med andre ord, kraftige smaker som trenger kraftige viner, med god fylde og en passe fruktsødme for hamle opp med alt sammen. Til lam eller okse passer rødvin laget på Shiraz druen. Til lysere kjøtt som kylling eller svin passer rødvin laget på Pinot Noir druen.

Her kan vi foreslå rødviner laget på Shiraz og Pinot Noir!

Sensommer – mange griller fortsatt fisk og skalldyr?
Sensommer kan lett falle på grilling av hvit fisk som piggvar eller hellefisk. Her vil det smake perfekt med en fyldig hvitvin med dufter av nøtter og smør. En klassiker er en fyldig fatlagret Chardonnay.

Her kan vi foreslå hvitviner laget på fyldig fatlagret Chardonnay!

Til skalldyr kan valget falle på en syrlig og mineralsk hvitvin. Det er en mengde valgmuligheter, men hvitviner fra Chablis i Frankrike er vanligvis gode partnere til skalldyr.

Sensommer – mange velger grønnsaker og salater?
Grønnsaker som mais, sjampignoner, squash og tomater, samt poteter er noe de fleste av oss har som tilbehør.

Ikke minst velger mange ulike former for salatblandinger som en lettere avslutning på en grillintensiv sommer.

Her kan vi foreslå alkoholfritt og leskende alternativer – som også går fint til grillmat!

Her kan du finne ulike drikke til senommeren.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.