Reker og riesling

Reker og Riesling.

Kombinasjonen er perfekt for den som kjenner til riesling druens magiske egenskaper og uttrykk. Ikke minst spiller rekene en viktig rolle i dette delikate samspillet. Her skal vi snakke litt mer om nettopp; Reker og riesling.

Riesling – hva er det?
Noen vil muligens hevde at dette er et merkelig elementært spørsmål. Vi som kjenner druen vil likevel mene at dette er et meget godt spørsmål, spesielt når man tenker på druens variasjoner og forkledninger.

Riesling er en hvitvinsdrue. Tyskland er nok mest kjent for Riesling, men denne druen er viktig også i Alsace i Frankrike, Australia, New Zealand, Ungarn og USA. Dette betyr blant annet at riesling druen har like mange beskrivelser av smak som det finnes jordsmonn – der den dyrkes nær sagt på to verdenshalvkuler.

Riesling – hvordan beskrives druen?
Riesling druen er vanskelig å kategorisere fordi klima og voksested påvirker smaken. De fleste synes den alltid er frisk og fruktig med tydelige aromaer som kan minne om epler, blomster, fersken og sitrus. Den kan smake stålaktig, mineralsk, jordaktig og hint av diesel – noe som ofte kalles petroleum. Den gir som oftest et crispy, leskende og friskt førsteinntrykk med munnhulen.

Reker og riesling
Reker er enkelt og greit. Mye alternativ drikke kan passe til reker, men det er først og fremst viktig at det man velger harmonerer med rekene.

Til reker har man ulikt tilbehør. Vanligvis er dette majones og sitron, men også aioli er deilig. Dill og loff gir nøytrale smaker, så dette trenger du ikke ta hensyn til ved valg av vin.

Smaken på reker er delikat og forsiktig og da er det viktig at drikken ikke tar mye plass og heller fremhever med friskhet.

Med litt sitron på rekene blir det viktig med en vin som er litt syrlig.

Reker og riesling: vi anbefaler
Tysk riesling er ett flott følge til reker. Klikk her for å finne noen forslag

Et spennde alternativ finner du fra Australia og Tasmania. Klikk her for Australia eller her for Australia/Tasmania.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.